7 april 2012

Hur har ni det idag?

Det är påskafton och ofta har man massor av krav på sig, de flesta har man naturligtvis tagit på sig helt själv, man vi ju inte vara sämre än någon annan. Vi snackar hemgjord Janssons Frestelse, egen inlagd sill och varför inte egentillverkad snaps också. Och för att inte tala om den fantastiska kavringen som du ALLTID bakar varje år...

Jag säger bara: Ge upp! Det finns förmodligen ingen i din omgivning som ställer dessa krav på dig, förutom de som inte fattar att du inte mår som vanligt. Du är kanske inte den där pigga lilla varelsen längre som såg till att allt var på banan och att alla hade det perfekt. So what?

Vet du vad? Om du nödvändigtvis måste ta med dig något till påskkalaset så finns det sill på burk, snaps på Systemet och påsar med kavring från Pågens. Du måste inte alltid vara bror/syster duktig. Detta är något jag har fått kämpa med! Det gäller naturligtvis inte bara människor med värk och smärta, alla behöver ett break! Om man ni inte tycker det är superkul på riktigt och gör det helt för sin egen skull.

När man nu äntligen är ledig några dagar skall man då stressa omkring som en galning för att andra förmodligen förväntar sig det? Nej, säger jag, men gör de det egentligen? Fråga din familj eller vänner om den saken. Om du dyker upp med den där halvfärska kavringen, är det egentligen någon som bryr sig? Jag tror de är glada att du dyker upp och orkar fira påsk tillsammans med dem.

Sluta ställ så höga krav på dig själv! Det är för mig fortfarande väldigt nytt och inte lätt att lära sig, jag är den förste att meddela att jag är inte riktigt där än, men jag jobbar på det!

Ha en härlig påskafton mina vänner!

Cia

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig till 100%. Brukar också vara "duktig flicka" och göra allt själv och ofta tycker jag att det är kul. Men jag börjar också bli bättre på att släppa det som faktiskt inte är viktigt och bara göra det som känns kul utan krav eftersom kraven oftast kommer från mig själv och ingen annan. Blev därför väldigt glad när det visade sig att äldste sonen har innebandycup hela dagen idag så jag behöver inte göra något "påskigt" alls om jag inte vill. Har delat ut påskägg och färgat några ägg med färdigköpt färg. That´s it! Kommer kanske ge mig ut och plocka lite ris för att dekorera med lite fjädrar. Men bara om jag känner för det..... Ha en riktigt skön och go påsk! Kram på dig!

    SvaraRadera